Gelabah nak pergi perjumpaan SCARF Perfume

ditaip Zana Mn jam 2:59 PM




Perjumpaan Pengasas SCARF Perfume dan Pengedar


Serius masa baca status Bryan ni, MP gelabah giler. Haha.
Ya, MP memang ada simptom takut + malu nak jumpa orang ramai² kat majlis perjumpaan macam ni. Dealer lain semuanya macam excited sangat2 nak jumpa ramai². MP pulak, duk meracau kat rumah minta en.suami gantikan tempat MP. Ngeee.. ⊙﹏⊙

Pastu, MP pun senyap² je la kan kat group tu, memang dah set tak mo pegi :p
Lagi pulak, baca komen Bryan macam tak wajib je. Hee. Tapi, ada pulak yang sebut² nama MP, tanya pegi ke tak. Haisyh ! ( ゚Д゚)
Act, awal² dalam group ni, MP tak mau pun macam menonjol sangat ke apa kan. Sebab mana² group yang MP join pun MP lebih suka tengok², usha² je orang lain buat kerja macam mana. Tapi, ada lah satu hari tu MP mula dapat perhatian dalam group tu. Segan lahh, tapi campur bangga & terharu la jugak. Hihi. 


catalog SCARF Perfume
(boleh klik gambar kalau macam kabus di wajahmu)


So, ini lah dia ceritanya. Ada seseorang post kat group dealer tanya siapa yang buat katalog ni. Sebenarnya awal² SCARF Perfume ni di pasaran, tak de katalog disediakan. So, MP pun rasa macam susah la pulak bila customer tanya jenis² pack yang ada, dan harga semua kan. Nak kena upload satu² pulak dah untuk tunjuk pada customer. Bila line tak berapa nak laju, mula lah stress. Haha. Maka, MP pun buat je la katalog simple macam kat atas ni. Tak sangka pulak, member² dealer semua suka dan nak guna. MP ok je. Hihi.


Tak lama lepas tu, lagi sekali nama MP di sebut2. Kali ni sebab gambar ni pulak.


Sebenarnya, SCARF Perfume akan keluarkan gambar mereka sendiri juga, cuma masa MP buat ni, belum ada lagi lah. MP buat pun dengan niat nak mudahkan kerja MP & agent² MP je sebenarnya. Kira macam kelebihan untuk agent² MP la. Gambar² macam ni MP sediakan untuk mereka mudah menjual. Tapi, bila rakan dealer dah nampak gambar² MP ni & mereka suka (terharu!) haruslah kita bagi kan. Kalau dealer pakai, mestilah agent mereka pun akan pakai. Woahh, tersebar hasil tangan ku! ;p Kalau dengan gambar² yang MP buat ni mereka boleh dapat sale, alhamdulillah. Ada saham kat situ dah. So, jawapannya, silalah copy dengan gembira. Ngee :)




Maka, sejak itu MP pun kalau ada gambar² yang MP design ke, MP share je terus kat group dealer. Kalau suka, boleh copy. Hee. Serius malu sebenarnya, takut orang cop perasan design cantik ke apa, kan. Tapi, apa pun, yang penting niat tu kena betul. InsyaAllah. Kesimpulannya, bila ada perjumpaan macam ni, mestilah ada yang tanya MP pergi ke tak. Nak jumpa face to face katanya. En.suami pun galakkan pergi je. Campur sikit dengan masyarakat. Hihi. Ok fine! (⇀‸↼‶)

Maka, pada 10 November yang lalu, MP pun pergi lah dengan jantung dup dap dup dap. Ye lah, semua dealer dari seluruh Malaysia turun KL nak pergi perjumpaan tu, boleh pulak MP yang dekat sangat ni tak pergi. En.Suami hantarkan. Dekat je pun kat Ampang Park, tempat MP kerja ofis dulu ;p


Ok lah, jom tengok gambar² di hari kejadian. 
Workshop SCARF Perfume.
Ada belajar editing juga by Bryan Gan ʘ‿ʘ
Nampak MP tak? Tekun tu.. haha


 Candid katanya (。◕‿◕。).
MP yang baju color mustard tu, tukang ambik gambar je. kikiki
Baju Merah kat belakang tu, Hana. Agent MP yang dah berjaya upgrade jadi dealer juga.


Dealer SCARF Perfume
Antara yang hadir. Hihi, semua pun sangat peramah sama macam di alam maya. 
Penat je MP nervous² sebelum ni ヽ(´ー`)ノ




Sementara MP kat sini, En. Suami, Adam & Irdina tunggu kat luar.

Habis sesi dalam pukul 1 kot. Rasa macam sekejap sgt. Padahal dari pagi tu.
Lepas makan² kami pun balik lah. Memang rugi lah kalau tak datang, banyak sangat ilmu pemasaran yang dikongsikan. Siap dapat nota lagi, dah macam zaman U pulak dah, dapat nota² ni.

Yang lebih penting lagi, ilmu tu semua MP nak kena turunkan pulak pada agent² MP. Yelah, RM150 yang mereka labur untuk jadi agent SCARF Perfume tu bukan sikit nilainya. MP sendiri pun tak nak lah janjikan apa² yang MP tak mampu nak kotakan. Agent sendiri pun kena usaha juga. Sebab semua tips pun kena ada tindakan berterusan. Apa yang penting, MP akan guide semua agent² MP hingga berjaya jadi dealer juga & lepas tu mampu untuk guide agent² mereka pula. InsyaAllah. Yang bestnya, boleh belajar online je. Best kan? ◕‿◕


Terima kasih sudi baca.








Comments
16 Comments

16 komen:

Akeyla Azmi on 5:58 PM said...

Wahhhh bestnya!!!
Alah kak zana ni nak gelabah gelabah pulak :P hihihihi.

Akeyla Azmi on 6:07 PM said...

Hhohoho besarnya yang perfume dalam gambar tu huhu. Mana gmbr kak zana yang cantik tu lagi T_T

Aefa Aerisya on 9:15 PM said...

wahh.. bestnye kak.. sportingnye incik suami tunggu akak smpi habis pgrm ye hihi..

Siti Norhafizah Muhamad on 12:23 PM said...

orang kalau kreatif buat ape pun cantik =)

deno on 12:23 AM said...

meriahnya :)

Farah Waheda Wahid on 4:15 PM said...

salam perkenalan MP, Farah datang balas kunjungan ni...

ima salsuzaima on 6:29 PM said...

bestnya..patut la nama kena sebut.hihi.. gud luck :)

Nurzakiah Hanum on 9:46 AM said...

saam perkenala anum singgah n follow back

Mommy Pinky on 2:36 PM said...

@Akeyla Azmi Gelabah la sebab tak biasa. hihii ;p

Mommy Pinky on 2:37 PM said...

Betul, Aefa Aerisya terima kasih sgt2 pd encik suami, kalau tak mmg MP tak pergi pun. Haha :D

Mommy Pinky on 2:38 PM said...

Alhamdulillah Siti Norhafizah Muhamad, segala puji hanya bagi Allah

Mommy Pinky on 2:39 PM said...

Ye, memang meriah sgt, deno. Tambah best sebab semua peramah ;)

Mommy Pinky on 2:40 PM said...

Hai dear Farah Waheda Wahid, terima kasih sudi singgah blog MP :)

Mommy Pinky on 2:41 PM said...

Hihi, sebab kena sebut tu yang jadi segan tu ima salsuzaima :)

Mommy Pinky on 2:41 PM said...

Hai dear Nurzakiah Hanum, terima kasih sudi singgah blog MP :)

Noor Mala Shahar on 6:12 PM said...

bertenang jangan gelabah...

menabung kat sini

:a :b :c :e :f :g :h :i :j :k :m :n

Post a Comment

 

Copyright © 2008-2017 By Zana Mn. All rights reserved | Sign in, MP Design