Color Code

ditaip Zana Mn jam 9:45 PM




Kod warna sangat penting dalam menggubah template kita. Contoh paling mudah yang boleh diberi ialah ubah warna tulisan dalam entry.


Contohnya :

Awan

Hanya ambil kod warna seperti dibawah ini, copy



Kemudian, paste dalam kod warna yang dihighlight dibawah. Kod kat bawah ni boleh la letak kat dalam entry korang. Senangkan?

<div style="color: #319C96;">Awan</div>

Tips:
Ganti Awan dengan entry korang.





Kod warna macam2 boleh guna kalau kreatif, kan? :)









Comments
7 Comments

7 komen:

Cik Kamoo on 11:14 PM said...

Salam...mcm mana pulak nak tukar jenis font kat dalam entri....dan nk wat logo blog mcm awak tu???

SyaSha_98 on 4:12 PM said...

paham2.. nnti kta nak cuba lak

Mawar Merah on 9:04 AM said...

Huhuhu. Tunjuk ajarku sifu. Tq sifu. byk tutorial blh try ni.. How's Irdina yg comel?

Mommy Pinky on 9:30 PM said...

@Cik Kamoo
logo blog tu ape ye? yg mana satu?

Mommy Pinky on 9:31 PM said...

@SyaSha_98
cuba ye :)

Mommy Pinky on 9:31 PM said...

@Mawar Merah
Demam 2 hari huhuh

mynn on 5:28 PM said...

saye gune template designer dr watermark. sy dh tkar bckground laen. mslhnya ble sy bkak blog sy, ade gmbar spanar kcik kt tpi2. knp ek? lg 1, page title sy tk bleh wt ukuran bsar dr page text. page text sy 16px, sy nk wt page title jd 24px tp ble bkak blog, jd 16px gak. bleh tlg sy knp jd cmtu... sy bru lg dlm blogging ni. thx mommy pinky!

:a :b :c :e :f :g :h :i :j :k :m :n

Post a Comment

 

Copyright © 2008-2017 By Zana Mn. All rights reserved | Sign in, MP Design