Entry dengan Password

ditaip Zana Mn jam 6:02 PM





Kadang-kadang, kita mungkin mahu menulis entri yang memerlukan privasi dan hanya orang tertentu boleh membacanya. Contoh entry ni Pengalaman Bersalin Part I. Jadi, korang boleh cuba tutorial ni. Hanya yang memiliki password boleh view entry tersebut. Kalau tak ingat password, memang tak de siapa boleh tolong. Jadi, sila berhati-hati ye ^^

Masuk ke bahagian
Tengok sebelah kanan atas, klik
Klik
Save File.

Cari kod di bawah
<head>
Tips untuk memudahkan pencarian,
Lihat keyboard korang, Tekan key Ctrl dan key F serentak.
Untuk pengguna Mozilla Firefox, korang akan nampak imej ni
Masukkan kod di ruang sebelah find, klik Next.
Paste kod ini selepas atau di bawah kod <head> tadi.
<script src='http://www.vincentcheung.ca/jsencryption/jsencryption.js' type='text/javascript'/>
Seterusnya, masuk ke website ini www.vincentcheung.ca/jsencryption
Ikut arahan di bawah.



Sebaik sahaja korang click Encrypt tu, automatik code html akan keluar diruangan HTML Code
Abaikan sahaja kod di ruang Cipher Text.
Copy paste HTML Code di ruangan New Post blog korang & Publish Post.

Siap dah. Selamat mencuba ^^

kredit to : rojakstory.blogspot.com









Comments
18 Comments

18 komen:

Ryna Tri Asmara on 7:33 PM said...

thanks for the tutorial mommy :) nnt saya pun mau try :D

Boolat on 11:12 AM said...

saya pon mau try jugeee. tenkiu :)

Mommy Pinky on 3:26 PM said...

@Ryna Tri Asmara
oke, cube ye :)

Mommy Pinky on 3:27 PM said...

@Boolat
no biggie :)

liyana aziz on 3:39 PM said...

dah try! hehehe.. tq kak zana

puteriqaizyan on 4:53 PM said...

wah.baru nak tnye.hehe :p
tenx :)

hyprobulksms on 5:11 AM said...

Terima kasih kerana saya dapat ilmu baru untuk buat private post.

Nur SyafiQaH ZulkiflY on 8:20 PM said...

download tick expand widget tu camne mommy?

Mommy Pinky on 9:16 PM said...

@Nur SyafiQaH ZulkiflY
Download je syg, xyah tick expand widget..

Misz-sakura on 9:38 AM said...

mummy, thx tuk tutorial nih ye..hihi..muah sebijik kat mummy =)

Afaf Ouhh!!!!! on 1:17 AM said...

mommy, kenapa x jadik??
bila post dia kluar html code yg panjang tu..
:(

Siti Farhaanah on 10:22 PM said...

tak jadi pun ??

Salimah Ismail on 2:37 PM said...

mommy, nak tanya kalau nak buat disable right click pulak macam mana? :)

Cik Miera on 8:28 PM said...

mommy...mende ni untuk ape?knp kene ada private post?xpaham la..huhu

aenaBUNCEET on 11:03 AM said...

MommyPink , kenapa kena letak kat New Post ?? mcam pelik jee !! ^^

..::Srikandi Asytari::.. on 2:13 PM said...

tq MP. dah jd!

iqwanroslanni on 5:41 PM said...

tq

capital A on 8:58 PM said...

tq 4 the tuto

:a :b :c :e :f :g :h :i :j :k :m :n

Post a Comment

 

Copyright © 2008-2017 By Zana Mn. All rights reserved | Sign in, MP Design