Update Exchange Link

ditaip Zana Mn jam 10:39 PM 14 komen




Sakit kepala tengok exchange link sebelum nih. So, terpaksa ambik masa sket kemas kini ape yang patut. 2 hari buat keje nih. Maklum lah, sekarang kene pandai curik² masa nak update blog nih. BB asik nak berkepit jek ngan mama dia.



serabutkan?nyampah tengok

Ouh, sekarang dah agak pandai bagi baby susu sambil baring, yayy! Sebelum nie tak pernah try pun sebab mak kata jangan amalkan. Nanti susah bila jalan mana-mana, baby tak selesa nak menyusu kalau mommy dia tak baring sekali. Yang buat aku try tu sebab selalunya baby menyusu sampai tertido kat riba. Lepas tu, bila kita pindahkan kat atas tilam, laju je buka mata semula. Biarpun dah tido lena sebelum tu. So, kalau awal-awal dia dah tido kat atas tilam, hah, bila dia dah lena tu bangun je la. Masalahnya, selalu dengan mommynya pun tertido sama. Lagi satu, sebab malam-malam sendiri malas nak bangun. Bagi sambil baring je kan senang. Kantoi pemalas. Haisyh.

Ok. Berbalik pada yang asal (jauh mengarut), pasni sapa-sapa yang datang jenguk blog ni, jangan segan jangan silu klik exchange link kat atas tu ek. Senang sket nak terjah bila ada masa la ek. Paham-paham la, mommy muda tak reti sangat nak bahagi masa ni. Tinggalkan je nama blog ke nama korang ke, pastu url website kat bahagian komen. Sapa-sapa yang belum je la tak pun yang nak tukar url ke. Yang dah ade nama tu, tak yah la gatal bagi lagi sekali.

Entry pendek gini pun ambik masa 3 jam. Haisyh.








Entry dengan Password

ditaip Zana Mn jam 6:02 PM 18 komen





Kadang-kadang, kita mungkin mahu menulis entri yang memerlukan privasi dan hanya orang tertentu boleh membacanya. Contoh entry ni Pengalaman Bersalin Part I. Jadi, korang boleh cuba tutorial ni. Hanya yang memiliki password boleh view entry tersebut. Kalau tak ingat password, memang tak de siapa boleh tolong. Jadi, sila berhati-hati ye ^^

Masuk ke bahagian
Tengok sebelah kanan atas, klik
Klik
Save File.

Cari kod di bawah
<head>
Tips untuk memudahkan pencarian,
Lihat keyboard korang, Tekan key Ctrl dan key F serentak.
Untuk pengguna Mozilla Firefox, korang akan nampak imej ni
Masukkan kod di ruang sebelah find, klik Next.
Paste kod ini selepas atau di bawah kod <head> tadi.
<script src='http://www.vincentcheung.ca/jsencryption/jsencryption.js' type='text/javascript'/>
Seterusnya, masuk ke website ini www.vincentcheung.ca/jsencryption
Ikut arahan di bawah.



Sebaik sahaja korang click Encrypt tu, automatik code html akan keluar diruangan HTML Code
Abaikan sahaja kod di ruang Cipher Text.
Copy paste HTML Code di ruangan New Post blog korang & Publish Post.

Siap dah. Selamat mencuba ^^

kredit to : rojakstory.blogspot.com









 

Copyright © 2008-2017 By Zana Mn. All rights reserved | Sign in, MP Design