Obesitikah Blog Anda?

ditaip Zana Mn jam 9:18 PM 62 komen




Blog dikategorikan sebagai obesiti kalau dah lebih 150kb. Kalau dah obesiti tu, loading ambil masa lebih lama bila visitor datang melawat blog kita. Tips untuk slimkan blog senang je. Buang widget yang kurang penting. Contohnya jam, kalendar, animasi, mp3 dan sebagainya. Dan paling penting jumlah posting tak lebih dari 7.Nak tau blog obesiti ke tak? Masukkan alamat/url blog dalam box macam dalam gambar contoh kat bawah ni. Lepas tu klik Obesiti / Slim kat bawah tu. Simple je ^^



Masukkan alamat/url blog: Tekan Enter bagi setiap alamat/url baru (Maksimum 10)


















Tutorial

ditaip Zana Mn jam 2:50 PM 27 komen





Ilmu untuk dikongsi.
Ada tutorial yang diolah sendiri dengan idea yang tiba-tiba muncul.
Ada juga tutorial yang dipelajari dari insan kreatif lain.
Jika anda berjaya membuat tutorial di bawah, kongsikanlah di ruangan komen.
Kalau tak berjaya boleh juga tinggalkan komen di bawah untuk saya bantu.
Terima kasih :)

TUTORIAL









 

Copyright © 2008-2017 By Zana Mn. All rights reserved | Sign in, MP Design